h tandenstoker - Interdentale middelen - Tanden poetsen, advies, tips
Register | Why register? | Login Marketplace Find dental distributors Follow looking4dental on Twitter Facebook
  Home Products Manufacturers Distributors Dental laboratory Dentists Jobs Games News Video Students Marketplace Twitter

Interdentale middelen

<< terug naar overzicht poetstechnieken

Tandenstoker
Poetstechnieken op www.lookingfordental.com - De meest gebruikte methoden voor mondhygiëneHet blijkt dat de tandenstoker het best geaccepteerde middel is. Het is een goedkoop product en het gebruik is redelijk eenvoudig. Tandenstokers zijn verkrijgbaar in verschillende diktes en soorten. De meeste tandenstokers zijn gemaakt van hout. Het ruwe oppervlak van het hout zorgt voor de verwijdering van plaque door een schurende werking. Tandenstokers gemaakt van plastic zijn daarom minder effectief. Bovendien is de kans op beschadigingen van de papil door het harde plastic groot. Rubberen tandenstokers kunnen een rol vervullen bij de reiniging van implantaten.

De standaard tandenstoker heeft een driehoekige vorm, vergelijkbaar met de interdentale ruimte (papil). Het is een nadeel dat de tandenstoker niet om de bolle vlakken van een element kan worden gevouwen.

Bij een gezonde dentitie vult de gezonde papil de interdentale ruimte op. Door het gebruik van een tandenstoker worden de papillen weggedrukt. Afhankelijk van de situatie in de mond kan dat een reden zijn om de tandenstoker aan te bevelen of juist niet. Uit esthetische overwegingen kan dan in bepaalde gevallen, in overleg met de patiënt, worden gekozen om in de frontstreken tandzijde te gebruiken.

Voordat een tandenstoker gebruikt wordt moet deze in de mond bevochtigd worden met wat speeksel. Het hout wordt hierdoor zacht en meer flexibel.De kans op splinteren van het hout of afbreken van de punt wordt zo kleiner. De platte zijde van de tandenstoker, de basis, naar de gingiva richten. De tandenstoker wordt vastgehouden tussen duim en wijsvinger.De overige vingers worden gebruikt om te steunen op de kaak of de elementen. Zo wordt de controle over de beweging vergroot en de kans op traumata door uitschieten voorkomen.

De tandenstoker eerst klem zetten tussen de elementen. Beweeg vervolgens de tandenstoker een aantal malen (ongeveer 5 keer) tussen de elementen heen en weer (van vestibulair naar linguaal). Eventueel kan daarbij lichte druk op de gingiva worden uitgeoefend. Het is van belang dat de tandenstoker stevig, met beleid, tussen de elementen wordt geduwd totdat een zekere weerstand wordt gevoeld. De zachte, ruwe zijden van het hout schuren op die manier de plaque van de approximale vlakken. Om de mesio- en distolinguale vlakken beter te reinigen is het aan te bevelen de tandenstoker ook enigszins diagonaal te bewegen. Bij het gebruik van de tandenstoker bij de molaren is het aan te raden de patiënt de mond bijna te laten sluiten, zodat de toegankelijkheid van het gebied vergroot wordt.

 
Zie ook >> meer op: www.jeugdtandverzorging.net/ins_stok.html
>> meer op: www.blij-in-de-rij.nl/Site%20orthodontieMCA/HTM-files/poetsen/poetsen/spalkpoetsen.htm
 
Zie ook >> Tandzijde

Poetsmethoden

Interdentale middelen

Aanvullende tips

De tandenborstel Ragers Mondhygiëne bij orthodontische apparatuur
Kiezen van een tandenborstel Tandenstoker Poetsen van de achterste molaren
Vasthouden van de tandenborstel Tandzijde Poetsen van de kauwvlakken
De elektrische tandenborstel Verbandgaas en veters Tongpoetsen
Bass-methode Single tufted en end tufted borstels Aandachtspunten voor een goed mondhygiëne advies
Rolmethode    
De Bass-rolmethode ofwel de gemodificeerde Bass-methode    
De Charters-methode    
De circulaire- en de Fones-methode    
De horizontale- of schrobmethode    

Dental products categories

Acrylics - Alloys - Anesthetics and Medication - Articulating and occlusion - Attachments - Biomaterial - Bruxism - Cadcam - Cements - Clothing - Cosmetic and Restorative - Crowns and bridges - Desinfection and safety - Disposables - Education - Endodontics - Equipment and furniture - Finishing and polishing - Implants - Impression and Duplicating - Impression trays / tray material - Instruments and Tools - Insurance and Finance - Jobs and recruitment - Magazines - Oral Care and preventives - Orthodontics - Packaging and Distribution - Raw material and appliances - Software and Internet - Teeth - waxes

Dentists categories

Cosmetic dental clinics - Dental Surgery - General Dentist(ry) - Endodontist - Implantologists - Kids dentists - Oral hygienics - Orthodontics Periodontists - Student dentistry - Veterinarian - Whitening / bleaching clinics

Register Dental Catalog © Looking for Dental since 2004 | About | Contact | Rights / Disclaimer / Privacy Notice | Wallpapers | Banners Hosted by iBBe
TandenborstelTandenborstel

Nederlandse vlag Poetstechnieken op LookingforDental.com

De meest gebruikte methoden voor mondhygiëne.
Poetstechnieken streeft ernaar een compleet overzicht te geven van de meest gebruikte methoden voor mondhygiëne.