Register | Why register? | Login Marketplace Find dental distributors Follow looking4dental on Twitter Facebook
  Home Products Manufacturers Distributors Dental laboratory Dentists Jobs Games News Video Students Marketplace Twitter

De tandenborstel - Poetstechnieken - Mondhygiëne en tandenpoesten

Naar overzicht poetstechnieken >>
Poetstechnieken op www.lookingfordental.com - De meest gebruikte methoden voor mondhygiëneDe borstelkop van de tandenborstel probeert men tegenwoordig zo te maken dat het makkelijker is de gebieden achter in de mond te bereiken. Daarnaast probeert men door de borstelkop, de stand van de kop en de richting en hoeveelheid van de borstelharen te veranderen, een verhoogde plaqueverwijderingscapaciteit te bereiken. Ook zijn de buitenste borstelharen regelmatig langer dan de binnenste borstelharen of staan de tufts in verschillende richtingen gerangschikt.

De keuze voor een steelvorm, lengte en dergelijke is met name afhankelijk van het individu en is niet direct van invloed op het poetsresultaat. Veel borstels hebben een steel die niet geheel recht is. De motivatie hiervoor is het verbeteren van de grip of het beter bereikbaar maken van bepaalde gebieden in de mondholte.

Er is ook een grote variatie in de borstelharen te ontdekken; de hardheid van de haren, de afstand tussen de verschillende tufts (bosjes haren) en het wel of niet afgerond zijn van de borstelharen.

Poetstechnieken op www.lookingfordental.com - De meest gebruikte methoden voor mondhygiëne De fabrikanten maken een combinatie van hun eigen ideeën en wensen. Hun eigen idee combineren zij met de wensen van de consument en de professie. Daaruit komt dan een borsteltype waaraan een bepaalde visie wordt gekoppeld, in de hoop de professie en de consument te overtuigen van de superioriteit van hún tandenborstel.

De rol van de tandenborstel is uiteraard het adequaat en a-traumatisch verwijderen van de plaque op de vestibulaire en linguale vlakken van de elementen. Echter de rol van de tandenborstel als middel om fluoride door de mond te verspreiden is net zo belangrijk. De tandenborstel is bij het gebruik van fluoridetandpasta hét transportmiddel voor fluoride in de mondholte. De patiënt zou op de hoogte gesteld moeten worden van beide functies.
 
Zie ook >> Kiezen van een tandenborstel

Poetsmethoden

Interdentale middelen

Aanvullende tips

De tandenborstel Ragers Mondhygiëne bij orthodontische apparatuur
Kiezen van een tandenborstel Tandenstoker Poetsen van de achterste molaren
Vasthouden van de tandenborstel Tandzijde Poetsen van de kauwvlakken
De elektrische tandenborstel Verbandgaas en veters Tongpoetsen
Bass-methode Single tufted en end tufted borstels Aandachtspunten voor een goed mondhygiëne advies
Rolmethode    
De Bass-rolmethode ofwel de gemodificeerde Bass-methode    
De Charters-methode    
De circulaire- en de Fones-methode    
De horizontale- of schrobmethode    

Dental products categories

Acrylics - Alloys - Anesthetics and Medication - Articulating and occlusion - Attachments - Biomaterial - Bruxism - Cadcam - Cements - Clothing - Cosmetic and Restorative - Crowns and bridges - Desinfection and safety - Disposables - Education - Endodontics - Equipment and furniture - Finishing and polishing - Implants - Impression and Duplicating - Impression trays / tray material - Instruments and Tools - Insurance and Finance - Jobs and recruitment - Magazines - Oral Care and preventives - Orthodontics - Packaging and Distribution - Raw material and appliances - Software and Internet - Teeth - waxes

Dentists categories

Cosmetic dental clinics - Dental Surgery - General Dentist(ry) - Endodontist - Implantologists - Kids dentists - Oral hygienics - Orthodontics Periodontists - Student dentistry - Veterinarian - Whitening / bleaching clinics

Register Dental Catalog © Looking for Dental since 2004 | About | Contact | Rights / Disclaimer / Privacy Notice | Wallpapers | Banners Hosted by iBBe
TandenborstelTandenborstel

Nederlandse vlag Poetstechnieken op LookingforDental.com

De meest gebruikte methoden voor mondhygiëne.
Poetstechnieken streeft ernaar een compleet overzicht te geven van de meest gebruikte methoden voor mondhygiëne.